Брижит Макрон
Брижит Макрон / БГНЕС
Идеята да види съпруга си в Елисейския дворец първоначално предизвиквала притеснения у Брижит Макрон. Списанието "Нувел Обсерватьор" публикува първите страници от последната книга на Филип Бесон "Личност от роман".

ВИЖТЕ КРАСИВИТЕ РОКЛИ НА БРИЖИТ МАКРОН 

Авторът на книгата, който е много близък до президентското семейство, беше близо до тях по време на цялата президентска кампания. Той споменава за телефонен разговор с Брижит Макрон през февруари, когато допитванията за Еманюел Макрон като кандидат за президент сочеха, че е в добра позиция и Брижит започваше да осъзнава, че наистина един ден може да се премести в Елисейския дворец.

По приятелски: Първите дами Брижит Макрон и Десислава Радева (СНИМКИ)

"До този момент дълбоко в себе си отказвах да повярвам, т.е. отказвах да планирам подобно нещо. Но с всичките тези изследвания разбирах, че това става възможно и ме побиваха студени тръпки, не знаех за какво става дума. Ами ако това се случи, ще се справя ли? Представях си всичко, което ще трябва да променя и науча", преразказва случилото се Бесон.

Първите дами на Франция и Румъния - усмихнати, елегантни и стилни (СНИМКИ)

След избора на Еманюел Макрон Брижит успя да се впише в ролята си на първа дама на Франция. Стана много известна и се превърна в модна икона. Тя получава всеки ден рекорден брой писма в крилото на Госпожата на Елисейския дворец. На няколко пъти тя изгря на международната сцена до съпругите на други държавни глави. И все пак пред списание "Ел" миналия месец Брижит Макрон сподели, че не се чувства първа дама. "Когато чуя първата дама, винаги имам желанието да се обърна и да погледна зад мен: не съм нито първа, нито последна, нито дама. Аз съм Брижит Макрон".
БГНЕС