Крепостта „Меджиди табия” е един от символите на Силистра
Крепостта „Меджиди табия” е един от символите на Силистра / Дарик радио - Силистра
Силистра се включва в кампанията “Ден без асансьори 2019”. Мотото на инициативите тази година е „Раздвижи Силистра”, а координатор и организатор на дейностите на местно ниво  е СНЦ „Дуросторум – Дръстър - Силистра“.
 
Идеята е да се промотира използването на стълбите вместо асансьора като най-достъпната ежедневна физическа активност за всеки, която лесно може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети, обществени или частни сгради. Желание и готовност за участие са  изразили  училищата в Силистра, както и спортни клубове, институции и организации, фирми и граждани.
 
В днешния ден символично ще бъдат „затворени“ асансьорите в четири  обществени сгради, а доброволци ще призовават всеки да използва стълбите поне за един ден. Информационни материали относно ползите от ежедневното движение ще бъдат на разположение на всички участници.
Символичен старт на инициативата ще бъде даден в 10.00 пред Община Силистра, а в 17.00 ч. всеки желаещ може да се включи в заключителното събитие – масово изкачване на стълбите за крепостта „Меджиди табия“.