/ Галина Георгиева
Около 50 силистренци - предимно млади хора и майки на деца с увреждания, развели черни знамена и български трибагреници, се включиха в протеста днес пред сградата на Областната администрация в Силистра. До блокиране на движението от протестиращите не се стигна, тъй като полицията бе обезопасила предварително периметъра.

Трети протест срещу високите цени на горивата в Добрич

Протестът днес бе продължение на този от неделя. Освен злободневните напоследък теми, протестиращите заявиха подкрепата си към майките на деца с увреждания и също поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестиращи от Добрич поискаха оставката на управляващите

„Протестираме против всичко нередно в държавата, против българския начин на живот и искаме правителството да се осъзнае, иначе ще продължим с протестите“, заяви един от организаторите. Днес хората бяха по-категоричени и в настояването си за оставка и промяна на политическия модел у нас.

Протестът продължи близо четири часа. До нарушения на обществения ред не се стигна. От полицията обаче съобщиха, че протестиращите в неделя в Силистра са затворили нерагламентирано две кръстовища и са създали напрежение. За установени нарушения са съставени 8 фиша по Закона за движение по пътищата.