Ще почистват калните наноси в езерото в парка
Ще почистват калните наноси в езерото в парка / Дарик Добрич

Езерото в градския парк на Добрич, което беше залято с кал и тиня от придошлата река Добричка в началото на февруари, ще бъде почистено, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Водата от езерото ще бъде източена, наносите ще се почистят, ще се направи оглед дали има нанесени поражения, след което езерото отново ще се напълни. В момента се създава организация за почистването, ще се опитаме това да стане възможно най-бързо, каза Петкова. Тя допълни, че в езерото отново ще трябва да бъдат засадени водни лилии, тъй като за съжаление голяма част от старите са били откраднати.

Скейт паркът, който също беше залят, е почистен веднага след оттичането на водата с участието на доброволци. Петкова смята, че преливането на водата от дерето се дължи само на обилните валежи.

Тя се надява през април да бъде подписан договор за реализиране на втората част от проекта за градския парк. Ако се отпусне финансиране за всичките предвидени 10 обекта, общата стойност на дейностите ще бъде отново около 5 млн. лева, колкото струваше и реализирането на първата част. Планира се пълна реконструкция на алеите, изграждане на нови спортни съоръжения на открито, трасе за екстремно колоездене, градина „Романтика”, буферен паркинг, пикник зона, арт площад, въжен град, мултифункционално игрище за плажни спортове, ремонт на част от ул."Генерал Колев".

Ще почистват калните наноси в езерото в парка
netinfo