Фестивал на талантите
Фестивал на талантите / Дарик Добрич
За пореден път Община Добрич ще отбележи 1 юни – Международен ден на детето с творчески ателиета. Традицията започна преди години под името „Добрич – жива шевица от таланти“, шестото издание е с озаглавено „Фестивал на талантите“. Децата и техните родители отново са поканени в различни точки на града, за да наблюдават атракции и спектакли и да се включат в дейности по интереси. Работилниците са през целия ден, някъде с почивки между 14.00 и 16.00 ч. Във всички има модератори.

В чест на 1 юни в Градския парк, до ресторант „Лебед“ е подредена черга от цветя. На същото място ще бъде ситуирана работилница  „Приложно изкуство“ за изработка на черга от материали за различни приложни техники с модератори: Кристина Койчева и Светлана Колева.

Ателие „Цирково изкуство“ ще има срещу Читалище „Йордан Йовков“ – с бокинг - кокили /скачащи и статични/, слаклайн /ходене по лента/, стрелба с лък, унисайкъл /колело на една гума/, сапунени мехури.

На „Занимателно програмиране“ канят пред градинката на храм „Свети Георги“ от 11.00 ч. – 18.00 ч. с модератор: Мария Кирилова.

Работилница за хвърчила до входа на парка от 10.00 до 14.00 ч. с Румяна Стоянова. През целия ден децата ще могат да рисуват върху стъклената фасада на музея в парка.

Работилница „Театър“ ще предложи две събития – пред музея в парка - поетичен спектакъл „Небето е за всички“ по стихове на Джани Родари на Театрална студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева – в 17.30 ч. Забавен спектакъл „Весели небивалици“ – песни, игри и състезания, гатанки, стихове и фокуси на Театър „Пан“ с автор Панайот Цанев ще започне в 18.00 ч.

Живи статуи ще има по пешеходната зона на бул. „25 септември“ между 16.00 и 18.00 ч.
 
В Стария Добрич също ще има отворена работилничка по повод 1 юни – Международен ден на детето – между 10.00 и 14.00 ч., с кръжока "Български искрици".

В Регионална библиотека „Дора Габе“ е подредена изложба на детски книги по повод 1 юни – „В царството на приказките“.

Концерт с участието на деца от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ ще се състои от 18.00 ч. в Младежки център - Добрич. Ще се представят Вокални групи с ръководител Сашо Карабельов.