Шабла се включва в почистването на Черноморското крайбрежие
Шабла се включва в почистването на Черноморското крайбрежие / Дарик Добрич

Община Шабла ще се включи в инициативата за почистване на Черноморското крайбрежие, част от кампанията „Да изчистим България за един ден". Началният час на акцията е 17.00, а местата, определени за почистване са: централния плаж на къмпинг „Добруджа" - до границата с Резиденцията; плажа и дюните до Шабленската тузла; от СО „Кария" до Шабленска тузла.

За всички доброволци, заявили участие в инициативата, ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. Сборният пункт за извозване на желаещите да се включат в почистването е пред сградата на община Шабла в 16.30 часа.

В Шабла, като морска община, в която се открива акцията, се предвижда вечерно парти на плажа, след приключване на чистенето. В него ще участват изпълнители от шоуто „Гласът на България".

Между 3 и 11 август ще се проведат акции за почистване на българското Черноморие в рамките на националната кампания „Да изчистим България". „Да изчистим България" е част от глобалната инициатива „Let's do it world", чийто приоритет през 2013 и 2014 година е почистване и грижа за морските брегове и водни басейни. В България ще се реализират дейности за разделно събиране на пластмасови отпадъци.