Семинар за подобряването на уменията при работа с европрограми се провежда в Добрич
Семинар за подобряването на уменията при работа с европрограми се провежда в Добрич / netinfo
Семинар на тема „Разработване на проекти по програми на Европейския съюз” ще се проведе от 10 часа в залата на Търговско промишлена палата – Добрич .

Целта на семинара е да се повиши информираността и да се подобрят практическите умения на участниците във връзка с разработването на проекти по програми, финансирани от Европейския съюз.

Поканени за участие са представители на неправителствени организации от региона, работещи в социалната сфера – застъпничество, социални услуги и социално предприемачество.

По време на семинара ще се коментира универсалната същност на проекта, неговата вътрешна логика и елементи, както и актуални покани и източници на информация за финансиране на проекти.

Семинарът се провежда в рамките на проект „Социално предприемачество – иновативен механизъм за устойчиво развитие, в духа на публично-частното партньорство в Добрички регион”, изпълняван от Клуб Социално развитие в партньорство с Областна администрация – Добрич, по Програма ФАР Развитие на гражданско общество.

Основната цел на проекта е да допринесе за въвеждането на иновативни методи за справяне със социалните проблеми, базирани на добри европейски практики в сферата на социалното предприемачество.