/ dariknews.archive
Седем жилищни сгради в Добрич вече са с подписани договори за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, съобщиха от общината. Това са бл.38 в кв. ”Дружба” 3, ул. ”Марин Дринов” 1, ж-к „Балик” бл.44, бл. 24, бл. 21,  ул. ”Абрид” 7 и бул. ”Добричка епопея” 12. Очаква се в най-скоро време да бъдат подписани договорите и на още 14 одобрени за саниране сгради в Добрич. 

Сключени са четири нови договора за саниране в Добрич

Общината има готовност за включване в програмата на още осем блока, като в момента поръчката е на етап разглеждане на постъпили оферти, обяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.  Енергийно обследване тече на следните адреси - по  ул. ”Панайот Хитов” 16, бул. ”Добруджа” 13, ж-к „Дружба” бл.10, ул.”Дунав” 16, бул. ”Добричка епопея” 6, ж-к „Дружба” 8, ул. ” Петко Д. Петков” 2  и по  ул. ”Петър Сарийски” 2. 

Енергийното обследване на посочените места е към своя край и се очаква поръчката за строително-монтажните работи да бъде стартирана през следващата година, уточниха от кметството.