Тържествена церемония в Силистра
Тържествена церемония в Силистра / Областна администрация Силистра
С тържествена церемония и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Цар Борис III и Паметната плоча  в Дунавски парк, посветена на Добруджанската епопея, обществеността в Силистра отбеляза 133 години от Съединението на България и 78 години от подписването на Крайовската спогодба за Възвръщането на Южна Добруджа към България.
 
Плочата, на която е изписана войнишката клетва, бе открита през 2017 г. и  е шеста по ред в страната, а главен инициатор за поставянето й е проф. д-р Иван Гаврилов, по специалност онколог, известен с множеството си дарителства, включително за спасяване на православни храмове, паметници и инициатор за изграждане на такива. Главен реализатор е бизнесменът и дарител Тодор Тодоров.

Тази година, по повод 78-а годишнина от подписването на Крайовската спогодба за Възвръщането на Южна Добруджа към България , Тодор Тодоров и проф. Иван Гаврилов подаряват на гражданите и гостите на Силистра, концерт-спектакъла  „Осмото чудо“ на Ансамбъл „Българе”, посветен на Добруджанската епопея.