С разговори  по Скайп демонстрираха новата техника в Дома за стари хора
С разговори по Скайп демонстрираха новата техника в Дома за стари хора / Дом за стари хора -Добрич

С разговори по Скайп демонстрираха специализираното оборудване, дарено на Дома за стари хора в Добрич. Първи с близките си в Кьолн, Германия разговаря 84-годишният Йордан Вълчанов. Той успя да благодари на сина си д-р Красен Дончев и неговата съпруга, които миналата седмица са дарили на Дома в Добрич 25 легла и нощни шкафчета.

Новото дарение, на стойност 7000 долара, идва от Международния съюз по далекосъобщенията чрез Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. То включва изграждане на безжична мрежа, с която е осигурен интернет достъп до всички помещения в Дома за стари хора. Освен това със средствата са купени 2 таблета и 3 преносими компютри, лазерни принтери, мастилено-струен принтер, мултимедия, смарт телевизор за столовата на социалното заведение и софтуер за незрящи. Дарението беше връчено официално от зам-министърът на транспорта  Камен Спасов и кмета Детелина Николова.

Виждам, че всички имат стимул да използват новата техника, за да си говорят с близките, посочи зам.-министър Спасов. Той пожела на присъстващите да прекарват по-добре времето си като използват интернет и за четене на вестници, игри или за търсене на интересна информация.

Който дари навреме, дарява два пъти, посочи кметът Детелина Николова и благодари за даритерския жест. Остава надеждата, че ще имаме възможност да осигуряваме още повече таблети и компютри, допълни тя.