С песни и танци отбелязаха рождения ден на Центъра за обществена подкрепа
С песни и танци отбелязаха рождения ден на Центъра за обществена подкрепа / Дарик Добрич

С театрален спектакъл, песни и танци беше отбелязана 15-та годишнина на Центъра за обществена подкрепа в Добрич. Събитието събра в зала „Зорница” на читалище „Йордан Йовков” възпитаниците на социалното заведение, много гости и приятели.

Звеното започва своята дейност на 3 април 2000 г., като Център за социална интеграция. От няколко години е трансформиран в Център за обществена подкрепа. За петнадесетгодишната му история през Центъра са преминали над 500 деца на възраст до 18 години. В момента социалното заведение продължава да работи с пълен капацитет, настанените в него деца и младежи са 26. За тях се грижи екип от двама педагози, един психолог и един социален работник.

„Целта ни е да помогнем на колкото се може повече деца и на техните родители. Минахме през мрачни времена, имахме тъжни истории и тежки случаи, имахме деца, които бяха действително на ръба, живееха сами, но ние успяхме да им дадем и храна, и топлота, и да ги научим на морал. Много от тези деца вече са студенти, други създадоха свои собствени семейства и мисля, че успяхме да им покажем пътя, по който трябва да вървят в живота” – сподели ръководителят на социалното заведение Кирил Петров.

По повод годишнината Центърът получи поздравителни адреси от ръководството на БЧК, Австрийския Младежки червен кръст и от община Добрич.

С песни и танци отбелязаха рождения ден на Центъра за обществена подкрепа
netinfo