/ Община Генерал Тошево
В Световния ден на гората - 21 март, в Генерал Тошево се проведе масова акция по залесяване, организирана от общинска администрация. На осигурен и подготвен общински терен от 2,5 дка е създадена млада гора от кедър и червен дъб, предоставени от местното Държавно горско стопанство.

Бившата ЖП гара в Генерал Тошево вече е общинска собственост

На проявата присъства и директорът на Горското стопанство инж. Йорданка Найденова и нейният екип. В акцията по засаждане на фиданки се включиха деца от трите детски градини в града и младежи от трите училища и Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров изрази задоволство, че толкова много деца са изявили желание да се включат в акцията и припомни, че освен образованието, опазването на околната среда и отговорното отношение към горите са най-доброто, което можем да направим за идните поколения.

Община Генерал Тошево ще разполага с бюджет от 15,5 млн. лева за 2019 г.

Кметът пое ангажимент такива акции да се осъществяват всяка година в различни населени места на общината. Световния ден на гората се отбелязва на 21 март от 1972 година, по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите.

Горите са природно богатство, благодарение на което въздухът и водата са чисти и което представлява среда за живот и развитие на разнообразие от растения и животни. Наред с това горите имат и важно стопанско значение за икономиката на дадена страна.