/ Община Ген. Тошево
Община Генерал Тошево придоби собствеността върху бившата вече ЖП гара /в момента спирка/, която се намира на бул. „Добри Орлов“ в града. Прилежащият терен, който е с площ от 598 кв. м, също става общинска собственост, информират от добруджанското кметство. Така, освен сграда на два етажа, със застроена площ от 319 кв. м., общината става собственик и на земята около емблематичната сграда.

Община Генерал Тошево ще разполага с бюджет от 15,5 млн. лева за 2019 г.

След промяната на собствеността - от държавна в общинска, сградата ще бъде изцяло реновирана, като на втория етаж ще се обособят помещения за нуждите на общинска администрация, съобщават още от там. Съобразно обществената потребност и изпълнението на транспортната схема на БДЖ, ще бъде запазена и обновена чакалнята за пътуващи, която в бъдеще ще се поддържа от Община Генерал Тошево.

Още 9 сгради в Генерал Тошево ще се санират с евросредства

Инициативата за прехвърляне на собствеността на настоящата ЖП спирка от държавата върху общината, дойде след множество запитвания от граждани за окаяното състояние на двуетажната постройка в центъра на града. След решение на Общинския съвет бяха предприети всички необходими действия, включително и срещи с ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, довели до сегашния статут на сградата, припомнят от общината.