/ Дарик Добрич
Успешна година изпраща трупата на ДКТ „Дора Габе” – Добрич, сподели в ефира на Дарик директорът на театъра  Петър Петков. 263 представления са представили пред публика куклените актьори през 2017 г., от които 87 са били  в турнета.

12 заглавия са влезли в афиша на театъра за миналата година, от които 9 са новите пиеси – „Мързеливата пчеличка”, „Не искам да съм хитър”, „Неродена мома”, „Аладин”, „С огъня шега не бива”, „Косе Босе”, „Забързана приказка”, „Тримата братя и златната ябълка” и „Коледата е за всички”.

Над 21 хиляди зрители са посетили представленията на добричката трупа до момента, а приходите от продадените билети към този период надхвърлят 76 хиляди лева. До последния за годината спектакъл, който е планиран за 23 декември, ще бъдат изиграни още 18 представления, информира Петър Петков.

По думите м,у трупата вече работи по репертоарния план за следващата година. Предстои да бъдат възстановени две или три стари заглавия от афиша на театъра, които са стойностни, продължават да звучат актуално и да се харесват на публиката, разказа още директорът на трупата.

Новите пиеси, залегнали в плановете на ръководството през идната година са „Синият таралеж” от румънския автор Александру Попеску под режисурата на Веселин Анев, „Буратино” с режисьор Лео Капон, един  образователен спектакъл и една пиеса от щатния режисьор на театъра Даниела Христова.