Ремонтират общинските пътища в Генерал Тошево
Ремонтират общинските пътища в Генерал Тошево / Община Ген.Тошево

Продължават ремонтите на общинските пътища в община Ген.Тошево, съобщават от там. Общински екип и технически екипи от фирмата – изпълнител са инспектирали частичната рехабилитация по пътната отсечка в посока с. Средина. Проследено е било на място как върви полагането на асфалт по дългия близо 4 км участък. До момента са асфалтирани предвидените отсечки в селата Преселенци и Балканци. Очаква се днес работни групи на фирмата, спечелила обществената поръчка за рехабилитация на общинската инфраструктура, да започнат ремонтите в селата Александър Стамболийски, Бежаново и Рогозина.

Успоредно с това,  в 16 села ще бъдат положени и съоръжения за намаляване на скоростта /т.нар. ‘”легнали полицаи”/, информират още от община Генерал Тошево.

Средствата за пътно-ремонтните дейности по междуселищната инфраструктура са заложени в капиталовите разходи на бюджет 2015 и са в размер на 570 000 лв.

Само за настоящата година частично или цялостно са рехабилитирани  27, 5 км пътища в община Генерал Тошево, отчитат от Генерал Тошево.