Регионалният съвет за развитие заседава в Силистра
Регионалният съвет за развитие заседава в Силистра / Областна администрация - Силистра

В Силистра започна двудневно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и на Регионалния координационен комитет към него. То е ръководено от настоящия председател Стоян Бонев - областен управител на област Силистра. Дневният ред предвижда информиране на членовете за изпълнението на решение относно проект на постановление на Министерския съвет за условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и за приемане на списък на приоритетните професионални направления.

Ще бъде избран зам.-председател на Регионалния съвет с мандат до края на годината. Ще бъде обсъден Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район за 2015 г. Присъстващите ще изслушат предварителна информация относно Проект за подкрепа на изоставащите региони в Европа по отношение на иновационните и научно-изследователски стратегии за интелигентна специализация.
На срещата ще се направи и представяне на актуална информация за напредъка по изпълнението на операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, на територията на Северен централен район.

Във втория ден от заседанието ще бъдат разгледани предложенията по материали, свързани с информация за реализирани значими проекти на територията на област Силистра. Предвидено е и посещение на природни, културно-исторически и други обекти в община Силистра.