Разделят зимното поддържане и чистенето на улиците в Добрич
Разделят зимното поддържане и чистенето на улиците в Добрич / netinfo

Зимното поддържане и чистенето на улиците и тротоарите в Добрич ще бъде разделено, съобщи зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев. Община Добрич е започнала две открити процедури по Закона за обществени поръчки за избор на фирми - изпълнителки.

Сега двете дейности се изпълняват от фирма „Шеле”, с която общината има сключен 5-годишен договор, който изтича в края на годината.

Констатирахме, че смесването на двете дейности е неефективно и нито чистенето, нито зимното поддържане са на нужното ниво, коментира арх. Ганчев.

Сега зимното поддържане на общината се предлага за сезон и половина. Поставя се изискването за интензивна поддръжка на мрежата за градския транспорт, както и за снегопочистване на малките улици в Добрич. Градът е разделен на 4 района, за всеки от които трябва да се осигури поне по една машина за почистване на сняг, извън техниката за почистване на основната пътна мрежа в общината.

Договорът за почистването на улици, тротоари и пешеходни зони в Добрич ще бъде сключен за 5 години. Дейностите предвиждат метене и миене, почистване на графити и рекламни материали, събиране на строителни отпадъци.

Сроковете за подаване на оферти по двете процедури изтичат в началото на месец ноември.