Първо заседание за 2015 г. на Областната комисия по безопасност на движението
Първо заседание за 2015 г. на Областната комисия по безопасност на движението / Дарик Добрич

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата ще се събере на първото си за тази година редовно заседание. Срещата е в 10.30 ч. в Областна администрация, под председателството на зам.-областния управител Ивайло Манушев.

Членовете на комисията ще обсъдят поставянето на изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на превозните средства в населените места, както и осветяването и обезопасяването на пешеходни пътеки. Ще се говори и за местата с необходимост за ремонт и рехабилитация на пътната настилка.

Ще се разгледат нормативни промени в Закона за движение по пътищата и проблемите на организацията на движението - маркировка, релефни стикери на пешеходни пътеки и др.

Дарик припомня, че на предишното си заседание от комисията решиха да задължат общините да поставят отново изкуствените неравности, известни като "легнали полицаи" по улици в градове и села, с цел превенция на превишената скорост. Много бабуни бяха премахнати м.г., защото не отговарят на нормативната база, което доведе до увеличаване на пътните произшествия с причина висока скорост, отчетоха от КАТ.