/ ThinkStock/Getty Images
В Тюленово никога не е имало църква
Вероятно до края на годината ще бъде направена първата копка за изграждането на православен храм в село Тюленово, община Шабла. Това сподели пред Дарик кметският наместник Невена Донева. Идеята съществува от години и Донева се надява най-сетне тя да бъде осъществена.

В края на месец юли е бил завършен проектът за църквата, който е дело на арх. Асен Коев. Предстои той да бъде внесен за одобрение от комисия на Митрополията, а после и в Общинския съвет на Шабла.

В Тюленово почетоха Никулден с водосвет, концерт и рибена чорба

В селото, където живеят петдесетина души, никога не е имало църква. Идеята се заражда още през 2003 година, но нещата тогава не се случват. През 2006 година местните са искали да направят параклис, но и тази идея пропада.

Завършва Тюленово арт фест
 
Благородната инициатива се подема отново през 2016 година от добричлията Димитрин Русев, който се ангажирал да издигне храма до груб строеж.
 
Църквата ще се казва „Свети Георги”. Вече е избрано църковно настоятелство, приет е уставът му. Председател на настоятелството е шабленският свещеник Павел Максимов. Разкрита е банкова сметка за дарения, за да се събере сумата, необходима за довършването на църквата.