Протестен концерт огласи двора на СОУ Св. Климент Охридски (СНИМКИ)
Протестен концерт огласи двора на СОУ Св. Климент Охридски (СНИМКИ) / Дарик Добрич

Обеден концерт зарадва учениците на СОУ "Св. Климент Охридски" днес. В двора на учебното заведения, на малка естрада излязоха духовият оркестър, фолклорни изпълнители, възпитаници на класа по поп и джаз пеене, деца от паралелките по хореография, групата "Литъл старс".
Концертът не бе случаен. С него добричкото училище се включи в национална инициатива за подкрепа на училищата по изкуства. В 12.30 ч. днес всички учебни заведения в България с профили музика, хореография и изобразително изкуство изнесоха концерти в 18 града. Мисията им бе да кажат на законотворците да не променят условията за изучаване на изкуство, както се планира с новия закон с ограничаване на профилите само в 11 и 12 клас.

Протестен концерт огласи двора на СОУ "Св. Климент Охридски" (СНИМКИ)
netinfo

 

Ученици заявиха пред Дарик, че изкуството трябва да бъде приоритет в България и да не се пречи на усиленото му изучаване. Те казаха, че дори за тези от тях, които не планират да продължат музикалното си образование във висше училище, изкуството ще остане спътник през целия живот.

Протестен концерт огласи двора на СОУ "Св. Климент Охридски" (СНИМКИ)
netinfo

С барабанен ритъм, подобен на песента "We will rock you", музикантите от духовия оркестър сякаш приковаха вниманието към каузата - повече възможности за творчество на младите хора.

Протестен концерт огласи двора на СОУ "Св. Климент Охридски" (СНИМКИ)
netinfo