/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Силистра внесе протест срещу взетото от съда решение за домашен арест на полицая, поискал подкуп от разследвано лице в Силистра, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Въпреки извършеното от него престъпление, при което са налице данни, че той може да извърши друго престъпление, ако е на свобода, съдът е взел под внимание факта, че сам се грижи за малолетното си дете, както и за болните си родители.

Осъдиха шофьор, опитал да подкупи полицаи

Според прокуратурата, взетата мярка за неотклонение "Домашен арест" е незаконосъобразна, тъй като на свобода подсъдимият има възможност да влияе върху определени лица и свидетели.

Предвиденото тежко наказание за подкуп - лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права да заема определени длъжности, може да го мотивира да се укрие. Затова прокуратурата предлага решението на Силистренския окръжен съд да бъде отменено.

Разследващият полицай, който е с над 10 години стаж в системата, поискал 500 лева и приел 300 лева от разследваното лице, срещу което водел наказателно производство.

Подкупът бил поискан, за да издейства отмяна на мярката "Забрана за напускане на страната" и за да снеме криминалистическа регистрация.

Окръжната прокуратура в Силистра иска арест за полицая.