/ Дарик Добрич
Окръжен съд-Добрич наложи условно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок на 37-годишен мъж от село Пчелино, опитал да подкупи полицейски служители. На подсъдимия е наложена и глоба от 200 лева.

Двама ливански граждани получиха условни присъди за незаконно преминаване на границата ни

Провинението на мъжа е от 26 юли т.г., на пътя Добрич - Албена. Той направил опит да даде подкуп на двама младши полицейски инспектори от състава на Второ районно управление на МВР-Добрич, които патрулирали в участъка между селата Бранище и Стефаново.

Те спрели подсъдимия в 10.30 часа, докато управлявал товарен автомобил без включени светлини на фаровете. След като разбрал, че ще му бъде съставен фиш за извършеното нарушение, мъжът извадил от джоба си банкнота от 20 лева и я пъхнал между листите на кочана с фишове, който бил оставен върху багажника на полицейския автомобил. Полицаите незабавно уведомили за случилото се дежурния служител при Второ РУ на МВР-Добрич.

Окръжният съд призна глоба на добричлия, наложена му в Германия заради превишена скорост

В съдебната зала мъжът призна изцяло вината си и фактите, изложени в обвинителния акт, поради което е приложена процедурата на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“ е намалено с една трета.