Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов
Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов / БГНЕС
"Няма фирма в Добрич, която да може да произведе 4 тона суджук", коментира пред NOVA Живко Мартинов, ексдепутатът от ГЕРБ, който е обвинен за шест престъпления. 

Депутат от ГЕРБ поискал от търговец 4 тона суджук

Разследването срещу Мартинов започна, след като бизнесмен от Добрич се оплака, че от него се искало да предаде 4 тона суджук. 

Бившият депутат Живко Мартинов получи шест обвинения

Живко Мартинов пък твърди, че човекът, подал сигнала, му дължи пари за наеми. „Аз направих постъпления, за да си искам сумата, но се оказа, че трите фирми, които имаха договори с мен, са продадени на хора в неравностойно положение”, заяви Мартинов.

Депутатът Живко Мартинов напуска НС, "за да не руши авторитета на ГЕРБ"

„Нормално е да бъда обиден11 години съм слугувал на ГЕРБ, като не съм искал нищо в личен план. Нормално е човек да се чувства обиден, когато е работил в полза на партията”, добави той.

Съдът намали наполовина гаранцията на Живко Мартинов, прочул се със "Суджукгейт"

 „Аз съм чел делото, след като му повдигнаха обвинение. В папките няма една експертиза”, коментира Христо Ботев, адвокатът на Живко Мартинов.  Мартинов заяви, че не е "добрички шейх", а по повод коментарите, че е бил сред мълчаливите в НС, обясни, че е "човек от бизнеса", не е "лице, което да говори политически фрази". "Ако ме питате за работа и търговия, бих ви казал...", допълни той.

Живко Мартинов е категоричен, че за него политиката вече е затворена страница.