Проект Ела в моя свят помага на деца със специални нужди
Проект Ела в моя свят помага на деца със специални нужди / Дарик Добрич

Основно училище "Стефан Караджа" в Добрич започва работа по проект "Ела в моя свят". Той има за цел да създаде условия за включване на деца със специални образователни потребности в общата образователна система. Проектът е на стойност над 120 хил. лева, осигурени по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Продължителността му е една година. В него ще бъдат включени около 50 деца със специални потребности, техните родители и около 40 педагози от Добрич.

Дейностите по проекта предвиждат обучения на учители за работа с деца със специални потребности. Идеята е след като има достатъчно обучени педагози учениците със специални потребности да не се събират в едно учебно заведение, а да могат да учат във всички училища в града. В рамките на проекта се предвижда още създаване на специализиран кабинет, в който ще работят рехабилитатор, логопед и психолог.
Ще бъде обособена и зала за обучения, където ще се провежда  арт терапия. На децата ще се предлагат занимания по музика, изобразително и театрално изкуство.
По проекта са планувани и групови занимания с деца и ученици за приемане на различието.