Продължават засилените проверки в морските курорти в областите Добрич, Варна и Бургас. За периода от 16 до 20 юли включително, инспекторите от Областните дирекции по безопасност на храните са извършили 320 проверки. Издадени са 33 предписания и са съставени 12 акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 17 килограма извара.
Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на суровините.
При проверените 19 обекта, предлагащи оферти за почивка “all inclusive”, не са установени несъответствия по сградов фонд и оборудване на кухните, капацитет на търговската зала и предлаган асортимент в обекта, както и необходимо пространство за работа и професионално оборудване, гарантиращо съхранението и приготвянето на храните по безопасен начин, уточняват от агенцията.