Продължава работата по проект на ФСГ за политическите емигранти
Продължава работата по проект на ФСГ за политическите емигранти / ФСГ

Аудио видео конференция ще се проведе във Финансово-стопанската гимназия в Добрич. Тя ще срещне добричките ученици с техните партньори от гимназия „Тиза фон дер Шуленбург" от германския град Висмар. Те работят заедно по изследователския проект "Медийният образ на политическите емигранти преди и след 1989", който се финансира от програма „Европейци за мир" на фондация „Памет, отговорност и бъдеще", Берлин.

На участниците в конференцията и в проекта ще бъде представен софтуер от Центъра за медии и интерактивност към университета в германския град Гийсен. Поради използването на информационни технологии и голям брой интерактивни методи, работата по проекта се наблюдава, консултира и подпомага от докторанти и специалисти по медийна политика към университета.

Той протича паралелно и в eTwinning, ползвайки големите възможности на интернет платформата. По този начин работата на добричките деца става достояние на голямото семейство на електронните училищни партньорства. Вече е готова и уебстраницата на проекта.

През декември ученичката Велислава Иванова ще представи опита в международните проекти на Финансово-стопанската гимназия на конференция на Центъра за развитие на човешките ресурси в София.