/ Дарик Добрич
Обновиха изцяло отделението по хемодиализа
Приключи изборът на началници за седем отделения в МБАЛ-Добрич, съобщават оттам. Имената им ще бъдат съобщени до няколко дни, когато преминат процедурните срокове за документиране, обясни изп. директор д-р Светозар  Байчев. Нови шефове ще имат отделенията по Неонатология, Нервни болести, Педиатрия, Първо и Второ вътрешно, Ортопедия и Хемодиализа.

МБАЛ - Добрич изпраща 2018 г. без финансови задължения

На първия етап от конкурса кандидатите трябваше да представят пред комисия своите проекти за развитието на  отделенията, за които кандидатстват. Следващият етап бе събеседване с комисията. Предстои да бъдат връчени резултатите и в двуседмичен срок да бъде сключен договор със спечелилите конкурса.

Съдебна медицина получава 40 000 лева за апаратура и ремонти

Цялостно обновяване бе извършено на отделението по хемодиализа
в добричката болница, съобщават още оттам. Подменени са дограмата и подовите настилки, освежени са помещенията. Предстои в средата на седмицата да пристигнат и да бъдат монтирани нови 7 броя хемодиализни апарати.

В края на миналата година Министерството на здравеопазването отпусна 770 000 лева за добричката болница като 130 000 лева от тях бяха предназначени за новите хемодиализни апарати.