/ НИМХ
За Добричка област е обявен оранжев код за силен вятър
Във връзка с предупреждение от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН за рязко влошаване на времето с обявен оранжев код на територията на област Добрич и силен вятър от запад-северозапад със скорост от 20-25 м в секунда и на места с пулсации, достигащи до 32 м в секунда, областният управител Красимир Кирилов апелира за обезопасяване на сгради, конструкции и елементи, които могат да предизвикат инциденти.

АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към планинските проходи

Според прогнозата, днес в следобедните часове започва да нахлува студен въздух, като облачността ще е по-често значителна и на места са възможни превалявания от дъжд. Очакванията на синоптиците са максималните температури да са в границите между 17 и 22 градуса.

През нощта срещу четвъртък от северозапад облачността бързо ще намалява, но с рязко застудяване в отделни райони на Предбалкана, е възможно да прехвърчи сняг.

Студ и силен вятър в четвъртък, после идва затопляне

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. И по крайбрежието след обяд се очаква значително усилване на северозападния вятър. Максималните температури на въздуха и на морската вода ще се движат в интервала - 18°-19°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.