/ ThinkStock/Getty Images
През нощта ще се задържи ветровито. Ще има превалявания от дъжд, които след полунощ ще започнат да спират, на места в Предбалкана за кратко ще преминават в сняг. До сутринта над цялата страната ще се изясни. Минималните температури ще бъдат 1-6 градуса.

ThinkStock/Getty Images


Утре ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Жълт код за силен вятър е обявен в половин България: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик.

НИМХ-БАН

Максималните температури ще бъдат 10-15 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

ThinkStock/Getty Images

Над планините ще бъде слънчево и ветровито. Вятърът ще е от север-северозапад - силен, по върховете и бурен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

След застудяването се задава нова топла вълна

В петък и събота ще е предимно слънчево. Първия ден северозападният вятър ще отслабне до умерен и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад. Бързо ще се затопли и в събота дневните температури отново ще надхвърлят 20 градуса, на места ще достигат 25 градуса. Минималните температури също ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА