/ netinfo
Община Силистра  и сдружение “За по-добра и красива Силистра” организират за трета поредна година спортната празнична инициатива “Дунавски спортен празник" и масов крос за деца, младежи  и техните родители. Проявата е под наслов “Мама, татко и аз” и е посветена на Деня на спорта и  Планетата Земя.

Празникът ще се проведе на 20 май от 10:00 часа в Дунавския парк в Силистра. Стартът на кроса ще бъде даден в 10:00 часа. Голямата награда за победителя, осигурена от Община Силистра, тази година ще е велосипед.

Веднага след награждаването на победителите в кроса на сцената, до втория шадраван в парка, участниците в празника ще могат да проверят своите познания по география и екология, участвайки във викторина посветена на Планетата Земя.

Половин час по-късно, в района на разкопките до река Дунав ще се проведат и спортните игри, в които участие ще вземат всички регистрирали се семейства. Те ще могат да премерят сили в три игри - дърпане на въже, садене на картофи и мини баскетбол.

След приключването на всяка игра ще бъдат обявявани и победителите от първо до трето място, а те ще получат атрактивни награди, които организаторите запазват в тайна.

Дунавският спортен празник, който ще протече под мотото “Аз, моето семейство и приятели - заедно за един по-добър свят без зависимости” цели да популяризира съвместните спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства, като алтернатива на свободното време и превенция на зависимостите, а също така и да подпомогне инициативността за съвместно прекарване на това свободно време, като  един огромен резерв за пълноценното личностно развитие на децата.

В рамките на празничната проява желаещите ще могат  да се включат в демонстрации на модерни и спортни танци с балет “Ли Денс”, школата по спортни танци “Импресия”, а  за финал и зумба с Нели.