Представят 15 нови туристически маршрута пред туроператори
Представят 15 нови туристически маршрута пред туроператори / Дарик Добрич, архив

Община град Добрич организира имиджов туристически форум, който ще се проведе на 31 октомври и 1 ноември в Парк–хотел „Изида” в Добрич. Форумът се организира по проект „Пъстрото лице на Добруджа” и представя разработения нов регионален туристически продукт на общините Добрич, Балчик, Каварна и Добричка. За участие в събитието се очакват да пристигнат от страната и чужбина повече от 20 представители на туроператори и туристически агенти, представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, занимаващи се със свързани с туризма дейности, които ще могат да получат достъп и да ползват разработения нов продукт. За първи път ще бъдат представени разработените в рамките на проекта 15 нови туристически маршрута.

Маршрутите представят туристическия ресурс на новата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“ – слънце, море, красива природа, древно минало и модерно настояще. Те включват повече от 30 природни и културно-исторически обекти, организирани в балансирани и интересни турове, адаптирани спрямо различните типове туризъм за региона – морски, еко, здравен и културно-исторически. Изработени по този начин, туристическите маршрути отговарят на търсенето и очакванията на туристи от различни възрастови групи с разнообразни интереси, като част от тях са особено подходящи за туристите, които вече са гости на черноморските курорти.

В рамките на форума е предвидено представяне на проект „Пъстрото лице на Добруджа”, на разработеното имиджово и продуктово портфолио на дестинацията и тестване на някои от маршрутите. Форумът е първият от общо три имиджови събития, които ще се проведат в Добрич, след което предстоят участия в международните туристически борси в Лондон, Берлин, Букурещ и София.

Проект „Пъстрото лице на Добруджа” се реализира от Община Добрич с партньори общините Балчик, Добричка и Каварна, с финансовата подкрепа на Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007 - 2013.

Чрез дейностите по проекта, „Пъстрото лице на Добруджа“ ще се налага като туристически бранд на националния и световния туристически пазар.