Представиха Пъстрото лице на Добруджа на туристическа борса
Представиха Пъстрото лице на Добруджа на туристическа борса / Дарик Добрич

Експерти на община Добрич взеха участие в Международната туристическа борса „Ваканция & СПА експо", която се проведе в София, съобщават от администрацията. В изложението се включиха 40 туристически организации, туроператори, общини, хотели и специализирани фирми за хотелско оборудване от България и чужбина.

На самостоятелен щанд, заедно с общините Добричка и Балчик, са показани пред посетителите 15-те туристически маршрута, разработени в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа", който се реализира по ОП „Регионално развитие" .

По време на изложението е осъществен контакт с повече от 80 български туроператори, асоциации и специализирани фирми, съобщават от общината. Сред тях са преобладавали организациите, които работят със специфични целеви групи - ученици, студенти от чужбина, туристи с афинитет към археологията, фолклора и природата. Интерес сред професионалистите са предизвикали маршрутите в областта на еко туризма, които включват паркове и центрове, природни резервати и защитени местности и миграционния път на птиците Via pontica, както и тези, които представят музеите, археологическите крепости, селища и светилища, християнските и мюсюлманските храмове и старите местни традиции и обичаи. По време на борсата са получени предложения и за съвместна работа с фирми, които представят туристически продукти в специализирани печатни и електронни издания.

Щандът на „Пъстрото лице на Добруджа" е посетен също така от много млади хора и семейства, решили да почиват по Северното Черноморие, които са проявили интерес към събитийния туризъм - събори, празници, фестивали, културни календари.