/ netinfo
На 1 март в Регионална библиотека „Дора Габе““ от 18,00 ч. ще бъде представена книгата „Море под клепачите“ на Йордан Кръчмаров. Десет години след като ИК „Жанет 45“ издаде „Полюшвана от вятъра мишена“, се появява още една книга на поета.

В нея съставителите - членове на сдружението на писателите в Добрич, представят двайсетина от най-добрите стихотворения на Кръчмаров, две негови пиеси и една новела, непубликувани до сега, статията на проф. Антоанета Алипиева за поезията му, биографични текстове и снимки.

Картини по стихове на Йордан Кръчмаров показват в добричката галерия

Корицата е оформена с акварелна рисунка от проф. Андрей Даниел, участвала в изложбата „Сол за живите“ в ХГ „Добрич, посветена на 70-години от рождението на Данчо Кръчмаров.  Книгата се издава от ИК „Фабер“, поела изцяло разходите за томчето, за което Сдружението на писателите в Добрич изказва искрена благодарност.

На премиерата ще прозвучат стихове на поета, композирани в песни от Деян Димитров, в изпълнение на Красимир Костадинов /Червения/ - саксофон, Красимир Димитров – соло китара и Деян Димитров – ритъм китара и вокал. Актьорът Валентин Андреев Рафе ще прочете стихове.