Предаваме балчиклия на Полша по дело за подкуп
Предаваме балчиклия на Полша по дело за подкуп / netinfo
Балчиклията Сабри Исмаил на 50 г. да бъде незабавно предаден на властите в Република Полша за разглеждане на наказателно дело срещу него, постанови Добричкият окръжен съд.
Съдът уважи искането да бъде изпълнена Европейската заповед за арест на Исмаил, издадена от Окръжния съд в полския град Гожув Виелкополски.

Държавното обвинение посочва, че няма пречки за предаването му, тъй като в България не се водят други съдебни производства срещу задържания и са получени гаранции, че при евентуално осъждане, той ще бъде върнат да изтърпи наложеното му наказание у нас.
Защитата не се противопостави на искането, тъй като Ибрям даде доброволно съгласие за екстрадиция.На делото той потвърди желанието си да бъде предаден на полските власти. В последната си дума задържаният настоя по-бързо да бъде изпратен в Полша и да се проведе съдебното производство, за да се върне в България.

Балчиклията ще бъде съден за подкуп. През 2 000 година той  дал на двама служители в полицейски участък в Слубице сума на стойност 50 злоти и им обещал още 100 германски марки с цел да ги склони да не извършат служебните си задължения.

Според полския Наказателен кодекс Сабри Исмаил може да получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца до 8 години.