Пострадалата при цирков номер в САЩ българка ще се възстанови напълно
Пострадалата при цирков номер в САЩ българка ще се възстанови напълно / NovaNews.bg

Българската циркова артистка Виктория Медейрос, която пострада при падане от огромна височина по време на представление в САЩ, ще се възстанови напълно, съобщи NovaNews.bg, позовавайки се на информация от лекарите в болницата в Провидънс, където са настанени ранените при инцидента.

След поредна операция на Виктория е поставена метална шина във врата. На Виктория са направени три хирургически намеси, но нейният съпруг и медиците казват, че ще се възстанови напълно.

„Тя е по-добре, с всеки изминал ден... става все по-силна. Ще се възстанови от операцията. Сложиха й метална шина във врата. Белегът ще остане, но тя ще се оправи", каза съпругът на Виктория Андрей.

"Благодарни сме, че към този момент нито едно от нараняванията не е животозастрашаващо", добави директорът на здравното заведение д-р Тимъти Бабинеу.

Две от другите пострадали момичета са с наранявания на гръбначния стълб. След общо 17 операции на осемте момичета за последните три дни, четири от тях остават в сериозно състояние и не е ясно дали някога ще ходят отново. "По-тежко ранените бяха приети в нашето отделение и бяхме доста заети. Две от пациентките бяха доста зле, имаше риск за живота им. Те получиха незабавно нашето внимание", добави хирургът д-р Дайвид Харингтън.

Акробатките пострадаха при срутването на платформата за номера им от шоуто „Легенди", при който осем жени висят „като човешки полилей на косите си". Според разследващите платформата, на която момичетата висят, се срутила след като карабинерът, който я държи, се счупил на три. Пострадалите изпълнители - осем жени и един мъж, са от САЩ, Бразилия, България и Украйна.

Източник: NovaNews.bg