Изложба "Моето лято в галерията"
Изложба "Моето лято в галерията" / Дарик Добрич
Връчиха наградите от конкурса "Моето лято в галерията"
Екипът на Художествена галерия Добрич подреди изложба с творби на децата от Лятната работилница за въображение. За поредна година се обявява конкурс „Моето лято в галерията“ за децата, които се включват в заниманията през ваканционните дни. Това лято в Работилницата за въображение, която се провежда всеки делничен ден, е имало около 2 000 посещения на деца. В конкурса участваха 157 рисунки, от които в изложбата са подбрани 69, сред тях и три големи пана. Повечето от рисунките са правени по картини, притежание на Художествена галерия Добрич. Ежедневните занимания с деца в галерията продължават до края на месец август. От началото на септември ще се провеждат два пъти седмично във вторник и четвъртък от 10.30 ч. и от 15.00 ч.
 

Изложба "Моето лято в галерията"
netinfo

Изложба "Моето лято в галерията"
Дарик Добрич

Изложба "Моето лято в галерията"
netinfo


Преди откриването на изложбата бе прожектиран дигитален албум със снимки от работата на децата през лятото в галерията. Педагозите Милена Алджабари и Галина Георгиева коментираха за летните занимания: "Видяхме нашите пътешествия през времето – научихме се как е живял и творил първобитния човек, преди 40 хиляди години, изпробвахме неговата техника за рисуване с въглен и пигменти на нашата стена в работилницата. Запознахме се с творбите на Владимир Димитров – Майстора и изрисувахме стената с плодове и цветя като от фона на неговите картини. Върнахме се и във времето на Ренесанса, като се запознахме с един от най-големите художници Леонардо Да Винчи. И не само с неговата живопис, но и с технологичните му изобретения. Сами направихме и изпробвахме едно от тях – катапулта. Снимахме се и като Апостоли в неговата картина „Тайната вечеря“. А най-малките се зарадваха на приказките на Леонардо. И нарисуваха илюстрации към тях. Запознаха се и с явлението – камера обскура – прародителя на фотоапарата. Откриха и муминтролите на писателката и художничка Туве Янсон.“
 
В конкурса има и наградени.
За възрастова група 5 - 9 години:
Първа награда – Иванина Парзулова – 8 г.
Втора награда – Йоана Георгиева – 9 г.
Трета награда – Дани Иванова – 7 г.
 Поощрителни награди: Габриела Атанасова – 9 г.; София Олие – 8 г.; Павел Димитров – 8 г.; Есин Кадир – 9 г.; Анна-Мария Добрева – 9 г.
 
За възрастова група 10 - 14 години:    
Първа награда – Девора Николова – 12 г.
Втора награда – Християна Радулеску – 10 г.
Трета награда – Мария Райкова – 12 г.
 Поощрителни награди: Таня Михалева – 12 г.; Хаял Рахми – 10 г.; Виктория Господинова – 10 г.; Габриела Георгиева – 10 г.; Наталия Парушева – 10 г.

Изложба "Моето лято в галерията"
netinfo