Подновиха спортната база в две училища в Каварна
Подновиха спортната база в две училища в Каварна / Дарик Добрич

Заключителна информационна среща по проект „Подобряване на училищната спортна инфраструктура в Каварна" се проведе в крайморския град. Проектът, на стойност 1 млн. лева, е  финансиран по оперативна програма „Регионално развитие". Средствата са използвани за обновяване на спортната база на двете най-големи общински училища в Каварна - ОУ "Йордан Йовков" и СОУ "Стефан Караджа".

В резултат на проекта двете училища, които имат общ двор, вече разполагат с 5 модерни открити спортни игрища - едно футболно, две баскетболни, едно волейболно и едно мултифункционално игрище /с възможности за тенис на корт, хандбал, волейбол и мини футбол/. Изградена е обща писта за лека атлетика, където ще се провеждат спортни занимания на класове и от двете училища.

В резултат на дейностите по проекта е положена изкуствена настилка върху външните спортни площадки, а около откритите спортни съоръжения е изградена нова ограда. Ремонтирани са три спортни салона, поставена е външна топлоизолация, във всички спортни салони и зали в двете учебни заведения има вентилационни и климатични инсталации.  В училище „Стефан Караджа" е изградената и зала за фитнес, оборудвана с 13 уреда.