/ torlaka.com
Писателят Стоян Николов – Торлака гостува за първи път в Добрич. Срещата с него е от 18.00 часа в Етнографски комплекс „Стария Добрич”.

 "Северозападен романь"е дебютната книга на Стоян Николов-Торлака и се превръща в едно от най-търсените заглавия от български автор на книжния пазар през 2014-а година у нас.

"Автономията????" идва като продължение на Северозападния роман през 2015 година.  Развръзката "Май ше ни бъде..." се появява в края на 2016-а и обединява най-силните страни на двете предходни книги. Трилогията провокира разговори за любовта, за България, за диалектите, за оцеляването, за всекидневните борби, за живота в малките населени места и разбира се - за Северозапада.

Вълнуващата история на цар Ивайло, един от най-противоречивите и загадъчни български владетели разказва Стоян Николов-Торлака в четвъртата си книга „Иваил цар”.

Книгата вплита в сюжета си информацията от всички известни исторически източници за живота на тази интригуваща личност. А защо Иваил, а не Ивайло? Свърлижкото евангелие – единственият исторически източник, от който знаем името му, е повредено тъкмо на мястото, на което трябва да прочетем последната буква. За да допълни мистичността и загадъчността на този забележителен мъж, воин и цар. И Торлака избира да го ползва по този начин, без добавено окончание.