Пиян военен блъсна кола и предизвика скандал в Генерал Тошево
Пиян военен блъсна кола и предизвика скандал в Генерал Тошево / slivenpress.bg

Районната прокуратура в Генерал Тошево предава на Военно-окръжната прокуратура в Сливен военен, управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2.39 промила, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

На 19 юни 2016 г. мичман Николай Н., началник на склад за горивно-смазочни материали във военно поделение във Варна, влязъл в заведение в Генерал Тошево във видимо нетрезво състояние и започнал да ругае и обижда компания от празнуващи приятели. След намесата на собственика на заведението всички били принудени да напуснат. Пред заведението скандалът между военния и останалите продължил.

След това мичман Николай Н. се качил на автомобила си, потеглил и по-късно спрял на главната улица с включени аварийни светлини. Когато автомобилът на един от компанията се приближил, военният предприел рязко тръгване с превъртане на гуми и така ударил колата на свидетеля по досъдебното производство. След това мичманът дал на заден ход с личния си „Опел Фронтера“, заобиколил удареното „Рено“ и избягал от местопроизшествието, като скрил колата си между стопански постройки и продължил пеша.

Военният бил задържан от полицейски служители. С протокол за химическа експертиза за определяне на концентрация на алкохол или друго упойващо вещество се установило, че е шофирал с 2.39 промила алкохол.