Отварят Работилницата за въображение в галерията за свободни посещения целогодишно
Отварят Работилницата за въображение в галерията за свободни посещения целогодишно / Дарик Добрич

Работилничката за въображение в Художествена галерия - Добрич вече ще е достъпна за свободни посещения целогодишно. Екипът е решил освен през лятната ваканция занимания да има и през учебната година. Така освен организираните групи през седмицата ще има възможност и за индивидуални посещения. Часовете са съобразени с полудневното обучение на децата. Предлагат се две занимания - всеки вторник от 10.30 и всяка сряда от 15.00 часа. Заниманието продължава един час и струва 1 лев.

Заниманията включват рисуване, правене на колажи, моделиране с глина и стенописване. Преподавателките Галина Георгиева и Милена Алджабари предвиждат и теоретична част, съобразена с възрастта на посетителите. Всеки месец е посветен на определена тема, като януари ще бъде отделен за графиката с посещения на залите с постоянния фонд, описание на графичните техники и рисуване. "Целта ни е да предложим на децата разнообразие в извънкласните дейности и да отгледаме бъдеща културна публика, която знае много за това, което възприема", казват учителките.

В програмата се предвижда и отбелязването на годишнини на именити художници също с теоретична и практическа част в заниманията.