Отменя се евакуацията в Одринци и Долина
Отменя се евакуацията в Одринци и Долина / Дарик Добрич
Отменя се евакуацията в Одринци и Долина
77833
Отменя се евакуацията в Одринци и Долина
  • Отменя се евакуацията в Одринци и Долина

Отменя се евакуацията в селата Одринци и Долина, съобщи за Дарик областният управител Маргарита Новоселска. Решението е взето на заседание на междуведомствената комисия към кризисния щаб. Служители на полицията ще останат в двете населени места тази нощ и утре до пълното нормализиране на обстановката. Вече е организирано от община Добричка връщането с автобуси на жителите, които бяха настанени в училища във Владимирово и Дончево.

Продължава изпускането на язовир Одринци с 5 кубика на секунда. Нивото на водоема спада с 1 см на час от сутринта, каза Новоселска. Тя, заедно със специалист от "Напоителни системи" Варна, е направила оглед от въздуха на течението на Суха река след Одринци към Златия. За целта е ползван самолет, предоставен от "Албена"АД.

Огледи се правят и по суша. Следи се къде има разливи и ще се наложи да се прави прокопаване за разширяване на коритото, каза още областният управител и поясни, че става дума за района на язовир Златия. Ще се направи разширяване и на изпускателите, ако има нужда.

Бедственото положение в селата Одринци и Долина остава до утре. По-рано със заповед на кмета Петко Петков то бе отменено в другите 9 села от община Добричка, където бе въведено след валежите.