Отложиха наказателно дело заради неявяване на свидетели
Отложиха наказателно дело заради неявяване на свидетели / Дарик Добрич - архив

Наказателно дело за убийство по непредпазливост бе отложено за пореден път заради неявяване на двама свидетели и вещо лице, изготвило съдебно - медицинската експертиза, съобщиха от пресслужбата на Добричкия окръжен съд. Съдът наложи глоби от по 100 лева на тримата и разпореди свидетелите да бъдат принудително доведени за следващото заседание на 12.11. 2010 година.

Наказателното дело се води срещу 55-годишния Веселин Ст. от добричкото село Дъбовик. Той бе признат за виновен, че по непредпазливост е причинил смъртта на 53-годишен добричлия на 2 срещу 3 юни 1999 г., като умишлено му е нанесъл средна телесна повреда - счупване на долната челюст, предизвикало прекъсване на дишането. Съдебният състав тогава го наказа с 2 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим. По жалба на адвоката на Веселин Ст. делото бе върнато за разглеждане от друг състав.

Подсъдимият не се явява на съдебните заседания на 26.05.2010 г. и днес и по данни на МВР е в чужбина, като се е отклонил от наложената му мярка за неотклонение подписка. Той обаче е представляван от служебен защитник.