Откриват театралния фестивал в Каварна с постановка на Теди Москов
Откриват театралния фестивал в Каварна с постановка на Теди Москов / Дарик Добрич, архив

Моноспектакълът „Едно малко радио“ ще даде старта на осемнадесетото издание на Националния фестивал на любителските театри с международно участие в Каварна, на 31 май от 19.30 часа, съобщават от морската община.

Автори на сценария са Теди Москов, Борислав Стоилов и Мая Новоселска, които използват текстове на Федерико Фелини, Марчело Мастрояни, Юрий Олеша, Андрей Платонов, Аксел Мунте, Артур Лундквист и Емил Чоран.

С невероятно актьорско майсторство Мая Новоселска играе образа на „малък градски човек“. В салона на НЧ „Съгласие – 1890“ актрисата ще представи на публиката летящото въображение на героя си, който непрекъснато се стреми да преодолее разминаването на собствените си мечти с реалността, в която живее.

Театралният фестивал, станал традиционен за Каварна и националния културен календар на Министерство на културата, се провежда всяка година в началото на месец юни. Тазгодишното издание ще се състои от 31 май до 6 юни, като всеки ден ще има поне по три представления. Фестивалът се организира от НЧ „Съгласие – 1890“ и се провежда под егидата на кмета на община Каварна Цонко Цонев.