Откриха Музей на играчката в ЦДГСлънчице
Откриха Музей на играчката в ЦДГСлънчице / netinfo

ЦДГ №10 „Слънчице“ в Добрич е домакин на поредната работна среща на партньорите  от Норвегия, Латвия, Хърватия, Словения и Турция по проект “Общият език на играчките“. 23 представители от петте държави бяха посрещнати днес в детската градина. Те посетиха 6-те групи, всяка от които представи нещо характерно за  една от партньорските държави и всички заедно - деца и гости, танцуваха различни стилове танци, завършвайки с българско хоро.

Със засаждането на вечно зелено дръвче от всеки партньорски екип бе продължена  алеята на дружбата в двора на детската градина. Тя беше започната с партньорите от предишен многостранен проект и ще остане вечно зелен символ на европейските приятелства по програма „Коменски“.

Зам.-кметът Камелия Койчева заедно с гостите откри Музей на играчката в детското заведение. В него са събрани и изложени играчки на различни поколения, предоставени ни от родители и граждани. Неговото обогатяване ще продължи до края на проекта – м.юли 2015 година.

 

Денят ще завърши с концерт на годишната продукция на допълнителните дейности и групите “Слънчев пъзел“ от 17:30 часа в концертна зала „Добрич“.