Вандализъм в детски градини
Вандализъм в детски градини / община Добрич
Нови вандалски прояви са регистрирани в детските ясли и градини в Добрич, съобщава на фейсбук страницата си общината.
 
В поста се казва:
 
„Приключва ремонтът на детска ясла №6 „Първи юни“ по ул. „Васил Петлешков“, но вече има повреден с камък стъклопакет и нова мазилка на два дни изцапана със следи от мръсна топка.


 
Още по-отчайваща е ситуацията с новата ограда на Детска градина №20, която се намира на ул. „Христо Ботев“ 54. Работниците в момента я довършват, но новите части са вече със следи от удари, огънати, с извадени и разкривени елементи.
 
Очевидци, живеещи в квартала, твърдят, че това е дело на подрастващи деца на възраст от 12 до 15 години. Работниците разказват и за група тийнейджъри, които пречат на работата им, като изключват уредите им от разклонителите и бягат, смеейки се.“
 
От общината се обръщат към родителите с молба да поговорят с децата си.
 
„Скъпи родители, за 95% процента от случаите на вандализъм са виновни подрастващите. Община град Добрич се обръща към Вас за подкрепа и съдействие за справяне с проблема с вандализма в нашия град. Всички ние искаме да живеем в красив, уреден град и се радваме на всички нови придобивки. Нека ги опазим заедно! Говорете с децата си!“, пишат от общината.

огради вандали детски градини Добрич
община Добрич