/ Дарик Добрич
Читалище „Йордан Йовков“ подготвя своя 150-годишен юбилей. Той ще бъде отбелязан през 2020 година, с кулминация на 11 май. Цялата година ще премине под знака на юбилея, а подготовката за тържествата започва тази есен с мотото „Нашето Читалище заслужава!“.
 
Настоятелството и екипът на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ призовават всички жители на Добрич и областта да предложат свои идеи за отбелязване на 150-годишнината на най-старата културна институция в града.

Очакват се споделени спомени и снимки от участие в читалищния живот, както и впечатления при отбелязването на досегашните рождени дни. От институцията събират и мнения какво липсва в дейността на читалището.
 
Идеи, спомени, снимки, мнения и предложения се събират на адрес: Добрич, бул. „25-ти септември“ №44, като подателят трябва да посочи имена, адрес и телефон за връзка. Във фоайето на читалището е поставена специална пощенска кутия за желаещите да донесат лично своите спомени, снимки, мнения и предложения. Може да се пише и на имейл: chitalishte150godini@gmail.com
 
Читалище „Йордан Йовков“ се утвърждава през годините като средище на културата и духовността. Посреща хиляди потребители на образователни и информационни услуги в школи по музика, изобразителни изкуства, чужди езици, компютърна грамотност; театрална студия; танцови формации, а отскоро и школи по компютърно програмиране и създаване на уебсайтове.

Към институцията функционират състав „Градски шлагери“, Читалищен хор „Добрич“ и Детска танцова студия „Хорце“.