Читалище Йордан Йовков
Читалище Йордан Йовков / Дарик Добрич
Община град Добрич ще получи целево средства за финансиране на демонтаж и ремонт на покрива на Народно читалище „Йордан Йовков-1870“, съобщават оттам. Сумата е 103 521 лева. Отпусната е с решение на Министерски съвет от днес, 24 ноември.

Управляващите са били алармирани от секретаря на Читалището Красимир Масурски. Той подал информация, че просветната институция предстои да чества 150-годишен юбилей, а покривът се нуждае от спешен ремонт. Сградата, където се водят дейностите, е публична общинска собственост. Строена е на два етапа през 60-те и 70-те години на миналия век и оттогава сериозни инвестиции за поддръжката й не са правени.

Покривът на читалището
netinfo


Дарик припомня, че от няколко години в Читалището се подготвя мащабен проект, който все още не е стартирал - за нови дограми, отоплителна инсталация и покривни конструкции. Той трябваше да бъде финансиран по Фонд "Козлодуй", както и със собствени средства. От началото на т.г. бившият председател Юлия Стаматова е подведен под съдебна отговорност за финансови злоупотреби.