Читалище „Йордан Йовков” събра 4 600 лева от дарения
Читалище „Йордан Йовков” събра 4 600 лева от дарения / Дарик Добрич

4 675 лева събра Народно читалище „Йордан Йовков" - Добрич от търг и томбола на благотворителна вечер, съобщават оттам. Балът бе в подкрепа на започващия през май догодина мащабен проект за цялостния му ремонт. Общата сума на финансовото участие на читалището е 267 462 лева.

Това е поредното мероприятие в инициативата „Моето читалище", която търси подкрепата на гражданите, на бизнеса, на институциите на Добрич за реализирането на проекта. Целта е най-голямото читалище в страната да стане и функционално за новите дейности, които залага в програмата си - освен обучението на деца, да предлага и услуги на родителите им, да бъде в помощ на започващите бизнес и още други профили, обещават от настоятелството.

Председателят на читалищното настоятелство Юлия Стаматова спечели в томболата бутилка марково шампанско. Тя заяви, че ще я отвори на тържеството за откриването на новото читалище, каквото то ще стане реално след ремонта му отвън и отвътре и добави, че вярва, че каузата ще бъде подкрепена от добричлии, местния бизнес и други организации.