Осъдиха шестима за множество кражби
Осъдиха шестима за множество кражби / Дарик Добрич - архив

 

Районният съд в Балчик одобри сключените между 6 лица и прокуратурата споразумения за решаване на делото им в досъдебното производство. Те са от с.Сенокос и са подсъдими за 11 кражби. Бандата е обирала имущество от частни имоти. Трима от крадците са многократно осъждани.

46-годишният Ас. Хр. В. е наказан с 30 месеца лишаване от свобода при строг режим. Н. Ас. М. получава 8 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок. Р. М. Н. е наказан с пробация с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни срещи с пробационен служител за същия период. Енч. С. Ас ще изтърпи 12 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим. Дж. Н. Ас. ще търпи 3 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Р. Ас. Б. получи наказание пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни срещи с пробационен служител за същия период.

46-годишният Ас. Хр. В. е съден 14 пъти. Сегашната присъда е за кражби на вещи на обща стойност 1316,26 лв., извършени от частни имоти на територията на с. Храброво, с. Сенокос, с. Дъбрава и с. Безводица в община Балчик и с. Полк. Свещарово в община Добричка. Дж. Ас. и Р. Б. също са многократно осъждани.