Оставиха в ареста крадец от магазин в Рогачево
Оставиха в ареста крадец от магазин в Рогачево / netinfo

 

 

38-годишният Ивелин Б. И. от Добрич остава задържан под стража, след като Добричкият окръжен съд потвърди днес обжалваната от него мярка за неотклонение. Той е привлечен да отговаря за това, че на 13.10. срещу 14.10.2009 г. в село Рогачево, община Балчик е проникнал в магазин за хранителни стоки и е отнел 50 лева, 20 стека цигари от различни марки и 3 броя ваучери за мобилен телефон.

Престъплението е извършено в съучастие с друго лице, като с техническо средство са демонтирали секретния патрон на бравата. За Ивелин Б. деянието е в условията на опасен рецидив, тъй като той има 12 осъждания за престъпления от общ характер и е търпял ефективни наказания „лишаване от свобода".

Адвокатът на задържания поиска да бъде изменена мярката за неотклонение, като посочи, че държавното обвинение не представя доказателства, подзащитният му е да е автор на деянието, нито да съществува опасност, той да се укрие.

Добричкият окръжен съд намери за неоснователни тези претенции, тъй като от събраните в досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивелин И. е автор на престъплението, за което е разследван. Многократните му минали осъждания и фактът, че настоящото деяние е сторено при условията на опасен рецидив, мотивират тричленния съдебен състав да приеме, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.